• Grey Facebook Icon

A Plus Solutions 2019

НОВИНИ ОТ A Plus

Абонирайте се за новости от нас, като ни дадете Ваш имейл адрес.

Монтаж МУЛТИБЕТОН

Системните тръби МВ се монтират топли, без напрежение и усукване, при температура на водата в тях от 60 до 80◦С и налягане на водата в тръбите до 2 bar. За целта МВ са конструирали  агрегат ,  който осигурява топлата вода и налягането при  монтажа. Комплект с агрегата е и хаспелът/макара/, на който се прикрепват ролките с тръбите спесифицирани за помещенията, които ще се отопляват.Този инсталационен комплект /агрегат + хаспел/ се предоставя от нашата фирма  на  фирмите изпълнители на проекта.Този  метод на монтаж гарантира големият експлоатационен срок на системата!

Системата лежи свободно, върху покрития с РЕ фолио/0,2мм./, топлоизолационен   слой, обуславяйки свободно разширение, без  звукови и топлинни мостове!

При системата Мултибетон се използват само стандартни топлоизолации, в съответствие с изискванията за енергийна ефективност, без каширане и без специално изработените изолационни материали за традиционните и познати до сега подови отопления.

Принципна схема за изпълнение на ТОПЛИЯ МОНТАЖ

Всеки отоплителен кръг Мултибетон от инвеститора  след монтажа се тества на безопасност под налягане! Така всеки  кръг е обезвъздушен и проверен за херметичност, преди полагането на замазката върху тръбната система.

Височината на замазката , над темето на тръбата,  трябва да е минимум 45 мм. Възможно е ,  при липса на конструктивна височина ,  по –малко покритие върху тръбите , но при условие, че в замазката се добавят специални пластифициращи добавки  и  метални фибри.

Инструкции и  начини на полагане на тръбите МВ-17 и 12 мм

МВ  инсталиране - тип "C"

MBtypeC.jpg

МВ  инсталиране - тип "B"

МВ  инсталиране - тип "A20"

MBtypeB.jpg
MBtypeA20.jpg

МВ  инсталиране - тип "A25"

МВ  инсталиране - тип "A30"

MBtypeA30.jpg
MBtypeA25.jpg