• Grey Facebook Icon

A Plus Solutions 2019

НОВИНИ ОТ A Plus

Абонирайте се за новости от нас, като ни дадете Ваш имейл адрес.

Търсене
  • A Plus Solutions

Когато не достига конструктивна височина

А ПЛЮС СОЛУШЪНС ООД , вече трупа опит и в използването на Системите на МУЛТИБЕТОН за реновации на стари сгради.


Настоящата новина е свързана с използването на системата S 19 F за монтирането на подово отопление в баня и коридор, на съществуваща ЕФК.


Характерното за тази баня, след отстраняването на съществуващите настилки и замазки е , че височината от плочата до нивото на готов под, бе 34 мм.Тук трябва да отбележим ,че съществуващите нива на вратите лимитираха конструктивната височина , в която трябваше да изпълним хидроизолация, тръбната разводка на подовото отопление заедно с всички елементи и слоеве на системата на МУЛТИБЕТОН S 19 F и подовото покритие от теракотни плочи.


Хидроизолацията бе положена върху плочата, след изпълнението на 2мм подравнителна саморазливна замазка.Дебелината на хидроизолацията ,която се нанесе с мече бе 3 мм. по рецепта на фирма, която препоръчва МУЛТИБЕТОН.


Тръбната система с фиксиращите клипс –шини на МУЛТИБЕТОН имаше височина 17 мм., като бяха използвани стандартните МБ евро системни тръби с ф 12 мм.


Тръбите , съгласно проекта изготвен от МУЛТИБЕТОН с помоща на софтуера МУЛТИПЛАНЕР, бяха подредени по системата „С” със стъпка от 15 см. и разстояние между отделните серпантини 5 см.Така оразмерена Системата гарантирано осигурява 25◦С температура в банята!


Между тръбите , серпантините и закръгленията на серпантините бяха монтирани плочите за преразпределение на натоварването.Тези плочи са предварително нарязани с необходимите ширини, дължини, фигури и размери , съгласно проектната разработка на МУЛТИБЕТОН!Те са от XPS и се доставят заедно с всички елементи на системата/тръби, шини, апаратура, колекторна кутия, ел.задвижки, топметри и т.н./В случая са оцветени в розов цвят!След като се монтират тези плочи на пода се осигурява идеална равна повърхност, която служи за монтирането на металните плочи .Височината на този , т.н. отоплителен слой, е 17 мм.
Върху така положената повърхност се монтират металните плочи с дебелина 2 мм. Плочите се лепят за отоплителния слой с помоща на специалните двойно залепващи лепенки , които са предварително залепени за металните плочи и пристигат на обекта надлежно окомплектовани и опаковани.


Металните плочи пристигат на обекта с размери подходящи за изпълнение на крайно подово покритие от теракота, т.е. с размери 44 х 44 см.С тези плочи осигуряваме водоплътност и необходимата якост за монтаж на финишното подово покритие, в случая теракота.


Финишното покритие , теракотните плочи се лепят със специалните за случая грундове и лепила , препоръчани и изпитани от производителят на подовото отопление. Височината на теракотните плочки е 9 мм.


Изпълнена по този начин системата на МУЛТИБЕТОН S 19 F е с конструктивна височина 34 мм., което не налага скъсяването и рязането на врати, запазват се съществуващите нива в съседните помещения избягват се прагове или стъпала и неравности при срещането на подове от съседните помещения!4 преглеждания